Het recept voor een goed jaarverslag: presenteer de cijfers én versterk het merk

Een jaarverslag is veel meer dan je jaarlijkse verslaglegging – het is het ultieme visitekaartje van je bedrijf én je merk. En er komt altijd veel bij kijken: een intensieve voorbereiding, complexe verantwoording, veranderende regelgeving, uiteenlopende stakeholders. Bij DartDesign hebben we een aanpak ontwikkeld die steevast voor succes zorgt. Wil je weten hoe?
In deze whitepaper vertellen we je er alles over.

 

Een verslag om trots op te zijn
Bij een jaarverslag draait het vaak om cijfers. Dat is belangrijk, maar het is niet het hele verhaal – bij lange na niet. Want de wereld van corporate reporting is volop in beweging. Een voorbeeld is de veranderende wet- en regelgeving over hoe je als organisatie rapporteert op het gebied van duurzaamheid, zoals ESEF of CSRD, waarbij de focus steeds meer verschuift van nationaal naar Europees.
Grotere bedrijven zijn bovendien (binnenkort) verplicht om niet alleen de jaarcijfers te verantwoorden, maar ook een sustainability report in te dienen. En investeerders, de waardeketen en consumenten kijken steeds kritischer naar hoe je bedrijf zich positioneert op belangrijke vraagstukken zoals ESG. Kortom: er zijn rondom het jaarverslag veel vragen over hoe, wanneer, wat en aan wie je communiceert.

In zeven stappen naar een jaarverslag met allure
Bij DartDesign hebben we een benadering ontwikkeld om dit proces zo inzichtelijk en gestructureerd mogelijk te maken. Onze aanpak ontzorgt, is flexibel, geeft ruimte voor maatwerk, en bewaakt in elke fase de kwaliteit. We lopen er stap voor stap doorheen.

Colofon & contact

Deze whitepaper is een publicatie van DartDesign. Met de deskundigheid van meer dan een halve eeuw ervaring werken we al sinds 1968 als designbureau aan het bouwen van sterke merken en het ondersteunen van klanten rondom hun verslaglegging. Voor onze klanten – van grote corporate organisaties zoals ABN AMRO, Arcadis en VodafoneZiggo tot kleine start-ups – maken wij met ons wendbare team en deskundige partners effectieve maatwerkoplossingen die ze ontzorgen en verder laten groeien.

 

Kom gerust een keer langs. We hebben altijd zin in een goed gesprek bij een kop koffie,
of een borrel in de zon, bij ons aan het water.


Oostelijke Handelskade 527 | 1019 BW Amsterdam | +31 (0)20 622 38 01 | info@dartdesign.nl

 

Geïnteresseerd?

 Download de volledige whitepaper hier!