Onderweg naar een duurzame toekomst

 

Rabo Foundation
Impact Report 2022

Rabo Foundation (onderdeel van Rabobank) is impactfinancier en biedt, als onafhankelijke stichting, over de hele wereld groeikansen. Ze doet dit vanuit het geloof dat iedereen de kans verdient om mee te doen, te groeien en een waardevolle bijdrage te leveren. Van kleine boeren in ontwikkelingslanden, tot kansarmen in Nederland, samen met hen werkt de Rabo Foundation aan een eerlijkere, socialere en groenere wereld.

Behoefte aan een visueel sterk rapport

 

In aanvulling op de vijfjarige samenwerking met ons ‘zusje’ Schrijf-Schrijf, voelde Rabo Foundation de behoefte haar Impact Report visueel te versterken. Zowel zij als wij bij Dart geloven erin dat een bepaalde boodschap overbrengen niet enkel gaat om pakkende tekst, maar dat er ook een gebalanceerd en interessant design nodig is om deze boodschap des te beter over te brengen. Daarnaast bereik je met het aantrekkelijke eindresultaat ook een breder publiek.

Ingewikkelde processen makkelijk maken

 

Het bleek voor de Rabo Foundation nogal een uitdaging om haar core business, de Theory of Change, over te brengen. DartDesign is daarom gevraagd om de basisactiviteiten, partners, doelgroepen, resultaten, doelen en grote doel van de stichting in een aantrekkelijk overzicht te verwerken. Na twee inspirerende sessies begon de bloeiende Rabo Foundation boom te groeien.

Van online naar offline

 

Hoewel het Impact Report voorheen enkel online gepubliceerd werd, vroeg de Rabo Foundation ook om een compacte PDF-versie. Door hoofdstukken anders in te delen, een herkenbaar ritme en framework te creëren en door bovenin een handige navigatiebalk toe te voegen, ontstond een makkelijk leesbare versie van 24 pagina’s.

Samen sterk

 

Laten we eerlijk zijn, alleen één, plus één, plus één is drie! Alleen samen met het geweldige schrijfwerk van Schrijf-Schrijf, de met zorg samengestelde beeldbank van de Rabobank, én het unieke design en expertise op gebied van waardecreatiemodellen van DartDesign, kon een dergelijk eindresultaat vorm krijgen. Bijdragen aan een verslag voor een stichting die zich richt op welzijn wereldwijd, in een eerlijkere, groenere wereld maakt dit werk voor ons nog interessanter en mooier en vormt de kers op onze design-taart.

Op zoek naar een partner voor een visueel sterk verslag?

 

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.