Samen

op jouw manier 

 

Lucas Onderwijs 
Brand Identity

Lucas Onderwijs is vastberaden om elke school, elke medewerker en elke leerling op een unieke wijze te ontwikkelen. Samen met zuster­organisatie Branddoctors hebben wij Lucas Onderwijs geholpen bij het bouwen van een krachtig werkgevers­merk, gedreven door de passie, ambitie en kracht van de medewerkers. 

Met 88 scholen en bijna 38.000 leerlingen is Lucas Onderwijs de op twee na grootste scholen­gemeenschap in Nederland. Elke dag zetten meer dan 4600 mede­werkers zich in om aantrekkelijk onderwijs te bieden, waarbij ruimte wordt gemaakt voor diversiteit en autonomie op de scholen.

 

 

Consistent én veelzijdig

 

Het merk was in de loop der jaren afgedwaald door diverse creatieve invloeden, waardoor de herkenbaarheid verloren was gegaan. Om een duidelijke koers te bepalen en consistentie in de branding terug te brengen begonnen we bij de kern. Daarnaast hielden we rekening met de vraag naar een veelzijdige identiteit die genoeg ruimte biedt voor de eigen uitstraling en autonomie van de scholen. 

 

Samen op jouw manier

 

Zusterorganisatie Branddoctors begon het project met het vaststellen van de positionering. In drie interactieve werk­sessies hebben we verschillende richtingen ontwikkeld, waarbij we de wensen en behoeften vertaalden naar visuele vorm. Na verfijning van de richtingen en kwalitatieve tests bij school­directeuren, leerkrachten en niet-Lucas Onderwijs leerkrachten, ontstond de definitieve positionering en visuele identiteit van ‘Samen op jouw manier’. 

 

Visuele identiteit

 

Een belangrijk element in de nieuwe identiteit is het logo. Dit bestaat uit een opwaartse lijn, verschillende kleuren en een punt. Het logo weer­spiegelt de loop­baan van leerlingen: bestaande uit diverse ervaringen en een einddoel. In elk asset zijn de lijnen en/of stip verwerkt, wat bijdraagt aan een herkenbare beeldtaal. 

 

 

Als multi-segment merk was ons doel om alle mede­werkers van Lucas Onderwijs de tools te geven om zelfstandig aan de slag te kunnen gaan met de nieuwe visuele identiteit. Van socials, webdesigns tot powerpoint slides en iconen. Dit, samen met de krachtige positionering, zorgt voor een herkenbaar en aantrekkelijk werkgeversmerk.

 

 

Ook een sterke brand identity nodig?

 

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!