Zo Simpel kan het zijn

 

Scildon
Brand Identity

In een wereld waar financiën vaak onnodig gecompliceerd zijn, gelooft de Nederlandse verzekeringsmaatschappij Scildon in vereenvoudiging. Hun missie draait om één woord: Simpel. Scildon biedt simpele producten, heldere voorwaarden, is gemakkelijk bereikbaar en spreekt in begrijpelijke taal. Voor zowel klanten als niet-klanten bieden ze een unieke dienstverlening: kosteloos financieel advies van eigen experts. 

 

Evolueren

 

Een aangescherpte missie vraagt om een nieuwe visuele identiteit die de kracht van Scildon benadrukt en aansluit bij kernwaarden als duidelijkheid en lef. In 2021 creëerde DartDesign de initiële merkidentiteit. Nu Scildon een stap verder zet in hun missie, evolueert ook de visuele identiteit. DartDesign leidt de ontwikkeling van het Scildon-merk naar een eigentijds niveau.  

 

De opwaartse lijn

 

Scildon spreekt in hun nieuwe missie de ambitie uit om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst. Dit hebben wij gevisualiseerd door middel van het uitvergrote schild van Scildon. De opwaartse lijn die wordt gebruikt in de verschillende ontwerpen als stijlelement bekrachtigt de waarden groei en positiviteit. Het verfrissende kleurenpalet en de nieuwe fontkeuze bevestigen de menselijke aanpak.

 

Daadkrachtige koers

 

Fotografie speelt een cruciale rol in de strategie van Scildon om nieuwe doelgroepen te bereiken. DartDesign ontwikkelde zes fotografie­concepten rondom belangrijke thema’s, zoals lifestyle, plezier, eigen­zinnigheid en inleving, waarmee Scildon de essentie van ‘Simpel’ overbrengt.  Alle beelden hebben een duidelijk oranje element voor de herkenbaarheid. 

 

 

 

 

 

 

 

Oplevering 

 

Naast het brandbook heeft DartDesign verschillende middelen ontwikkeld, zoals een iconenset, presentatie­materiaal en sociale media-uitingen. In de laatste fase van het project heeft DartDesign op basis van doelgroeps­voorkeuren een nieuw webdesign gepresenteerd. In het webdesign wordt onderscheid gemaakt in onderwerpen en doelgroepen door kleur- en stijlelementen in te zetten. 

Nieuwsgierig geworden?

 

Als je meer wil weten over ons en wat we voor je kunnen betekenen, stuur dan een berichtje en we nemen snel contact met je op.