We help the world

flow forward

 

Koninklijke Vopak
Geïntegreerd Jaarverslag 2023

Al meer dan 12 jaar zijn we trouwe partner van het Rotterdamse Royal Vopak; de onafhankelijke, internationale distributeur en ‘opslaggigant’ van cruciale en vitale producten wereldwijd. Ooit begonnen met de ontwikkeling van het Sustainability Report in 2012, is onze samenwerking inmiddels uitgegroeid tot een all-round partnership waarbij DartDesign als preferred creatief en strategisch partner met regelmaat aanschuift en meeschakelt op organisatorisch belangrijke vraagstukken.

Een instrument om een verhaal te vertellen

 

Eén van de belangrijkste en meest veelbesproken én gelezen uitingen is het Annual Report. Een traditioneel gezien ‘verplicht nummertje’ om inzicht in de resultaten van het bedrijf te verschaffen. Maar vandaag de dag allang niet meer alleen cijfers. 

Het jaarverslag is een uitermate belangrijk document waarmee niet alleen investeerders worden bereikt. Het is ook een instrument om het verhaal, de cultuur, het DNA, ‘groene keuzes’, of doelstellingen voor de toekomst transparant toe te lichten. Interessant dus voor zowel interne stakeholders, maar zeker ook voor externe doelgroepen.

 

Een prachtig totaalpakket

 

 

In februari 2024 publiceerden we het verslag. Compleet georganiseerd en vormgegeven in één alomvattende tool, met ingebouwd de volledige ESEF-vereisten rondom verslaglegging (lees: XBRL-tagging). Een unicum voor ons en een eerste exercitie die heeft geleid tot een prachtig totaalpakket. Design, copy, strategie, sustainability, cijfers, fotografie, visuals en achtergronden komen samen.